Jums prireiks:

1.1 nedidelis filė gabalas (700—800 g),
2.1 didelis svogūnas, 3.100 g vyno acto arba rūgštaus vyno, 4.druskos, pipirų, 5.džiovintų raugerškio uogų, 6.riebalų.

Veiksmai:

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti į fajansinį ar stiklinį indą, įpilti vyno ir 2—3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukiojant kepti virš žarijų. Kartkartėmis patepti ištirpintais riebalais.
Patiekti su aštriu padažu ir svogūnų bei petražolių salotomis. Svogūną supjaustyti plonais žiedais, apibarstyti smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais, įpilti acto, įberti šiek tiek druskos ir cukraus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>