Jums prireiks:
1.10 l vandens,
2.1 kg juodos duonos,
3.500 g džiovintų vaisių,
4.5 gvazdikėliai,
5.2 cinamonai,
6.700 g medaus,
7.500 g cukraus,
8.30 g mielių,
9.25 g razinų.

Veiksmai:
Duona supjaustykite riekelėmis ir išdžiovinkite iki auksinės, rudos spalvos. Išdžiovintą duoną užplikykite verdančiu vandeniu, sumaišykite su plautais vaisiais ir palaikykite 5 – 6 valandas, paskui skystį nusunkite ir girą perkoškite per tankų sietelį. Užpilkite medaus, cukraus, ištrintų mielių ir pridengę drobule parauginkite 1 parą. Nugraibykite putas, dar kartą perkoškite supilstykite į butelius. Į kiekvieną butelį įdėkite po dvi razinas. Gerai užkimškite ir laikykite rūsyje 3 dienas. Po to girą galima vartoti. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>