Jums prireiks:
250 g džiovintų abrikosų
100 g tamsaus (pusiau saldaus) arba pieninio šokolado plytelių
50 g baltojo šokolado plytelių

Veiksmai:

Forma išklojama pergamentiniu popieriumi arba folija. Abrikosai nuplaunami ir nusausinami.
Tamsaus šokolado plytelės sudedamos į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį. Jis įtaisomas virš verdančio vandens puodo ir maišoma, kol šokoladas ištirps. Šiek tiek ataušinama. Abrikosų gabalėliai po vieną panardinami į šokoladą taip, kad šokoladu apsitrauktų tik pusė gabalėlio. Nukračius šokolado perteklių, abrikosai sudedami į paruoštą formą. Padedami į šalį.

Į mažą karščiui atsparų dubenėlį sudedamos baltojo šokolado plyteles. Dubenėlis uždedamas ant verdančio vandens puodo ir maišoma, kol šokoladas ištirps. Truputį ataušinama. Šokoladas supilamas į nedidelį popierinį konditerinį maišelį, užspaudžiamas atviras maišelio galas ir nukerpamas jo galiukas. Iš maišelio, lašinant baltąjį šokoladą ant juodojo, padaromos vingiuotos ar tiesios linijos, parašomos raidės ar išvedžiojami kitokie ornamentai. Palaukiama, kol papuošimai sustings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>