Manų kruopų spurgos su įdaru

440 ml pieno;
14 v.š. manų kruopų;
2 v.š. cukraus;
1 žiups. druskos;
5 v.š. džiūvėsėlių;
1 vnt. kiaušinis;
0,7 l aliejus  (kepimui);
100 gr. uogų (įdarui).

Užviriname pieną ir supilame ant manų kruopų. Paliekame 20 min.
Po to į manus įmaišome cukrų, druską, kiaušinį ir džiūvėsėlius.
Suformuojame spurgas, į vidų įspaudžiant bent 1 uogą. Tinka vyšnios, slyvos, abrikosai ir t.t.
Kiekvieną spurgytę dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5 min. Po to išgriebiame ir sudedame ant vienkartinių rankšluostėlių, kad nusivarvėtų riebalai. Skanaus.

Pyragaičiai “Bulvytės”

Pyragaičiai "Bulvytės"2 pak. sausainių po 180 g ir dar pusė pakelio trupinių apvoliojimui
150 g sviesto
1/2 indelio kondensuoto pieno
3 – 4 v. š. kakavos
3 – 4 v. š. romo ar kitokio alkoholio

Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su pašildytu kondensuotu pienu, kakava ir romu. Į gautą kremą įmaišyti biskvito trupinius. Suformuoti bulvytes, jas apvolioti kakavos ir trupinių masėje. Palaikyti šaldytuve maždaug 1 val.

Keksiukai su grūdėta varške ir vyšniomis

Keksiukai su grūdėta varške ir vyšniomisJums reikės:

300 g miltų + keli šaukštai miltų vyšnioms apvolioti
150 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
220 g vyšninio (ar kokio kito) jogurto
150 g grūdėtos varškės
140 g šaldytų vyšnių
2 a.š. kepimo miltelių

Veiksmai:

Viename inde sumaišyti kepimo miltelius, miltus, cukraus pudrą. Kitame išplakti kiaušinius, jogurtą ir aliejų, įmaišyti grūdėtą varškę. Suberti pasiruoštą miltų mišinį ir išmaišyti iki vientisos masės.

Šaldytas vyšnias atšildyti ir nusunkti likusį skystį. Vyšnias apvolioti miltuose ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Supilstyti į keksiukų formeles, kepti 30-35 min. 175 laipsnių temperatūroje.

Greitas pyragas

Jums reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto
400 g varškės
2 pakelių „forminių“ sausainių (kad ir „Gaidelio“)
Cukraus
Citrinos
Vanilinio cukraus

Veiksmai:

Varškę permalame arba labai gerai ištriname su sviestu ir cukrumi (pagal skonį), vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis. Galima įtarkuoti truputį žievelės geltonosios dalies dėl aromato.  Taip pat į varškės masę galime dėti aguonų, razinų ar kitų džiovintų vaisių (pagal kiekvieno skonį).

Į formos apačią klojame sausainius, ant viršaus tepame varškės masę ir taip susluoksniuojame visas gėrybes.

Per naktį paliekame šaldytuve, kad sudrėktų sausainiai, kitą dieną skanaujame.

Vokiškas varškės pyragas

Tešlos pagrindui:Vokiškas varškės pyragas

80 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
200 – 250 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių.

Varškės masei:

800 g liesos varškės,
50 g minkšto sviesto,
2 šaukštai grietinės,
150 g cukraus,
1,5 vanilinio pudingo miltelių,
5 išplakti baltymai,
5 tryniai.

Tešla: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynių ir išplaktų baltymų masę, išmaišome. Dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paruošta tešla.

Varškės kremas: sviestą triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą.

Kepame ~150/170 ° temperatūroje apie 60/70 min.

Baltasis tinginys

Baltasis tinginysJums reikės:

700 g sausainių „Gaidelis“ ar pan.
0.5 stiklinės cukraus
0.5 l grietinės (30 %)

Veiksmai:

Sausainius sulaužyti. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir visą šią masę sumaišyti su sulaužytais sausainiais. Masę sudėti į formą ir laikyti šaldytuve per naktį.

Bolonietiškas kukurūzų košės ir obuolių pyragas

ob
Jums prireiks:

  • Sviesto gumulas
  • 100 g. kukurūzų košės
  • 200 g. sijotų miltų
  • 100 g. sužiedėjusios duonos trupinių
  • 100 g. cukraus pudros ir dar šiek tiek apibarstyti
  • 500 ml. nenugriebto pieno
  • 3 dideli išplakti kiaušiniai, geriau kaimiški
  • 100 g. skysto medaus
  • 50 ml. alyvuogių aliejaus
  • 100 g. džiovintų supjaustytų ir suplėšytų figų
  • 100 g. razinų
  • 500 g. kietų nuluptų ir stambiai pjaustytų obuolių be sėklų
  • 1/2 šaukštelio malto cinamono
  • 2 apelsinų žievelės
  • 2 citrinų žievelės
  • 1 šaukštelis druskos

Veiksmai:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (ketvirta dujinės orkaitės padala), negilią 28 cm. skersmens tortinę išimamu dugnu ištepkite sviestu. Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų košę, miltus, duonos trupinius ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, medų ir alyvuogių aliejų. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, viską kruopščiai išmaišykite. Sudėkite figas, razinas, obuolius, cinamoną, apelsinų ir citrinų žieveles bei druską ir vėl išmaišykite. Supilkite mišinį į tortinę ir kepkite maždaug 50 minučių. Retkarčiais žvilgtelkite – jei kraštai pradės per smarkiai ruduoti, uždenkite pyragą folija. Prieš patiekdami užbarstykite cukraus pudros. Būtinai valgykite šiltą.


Tinginys

tinginys2
Jums prireiks:

  • 1 nepilna stiklinė cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai kakavos miltelių
  • 400 g sausainių
  • 200 g sviesto
  • Sauja apkepintų žemės riešutų

Veiksmai:

Sausainius sulaužyti, sumaišyti su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsukti, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilti 3 šaukštus vandens ir išlydyti. Į karštą sviestą sudėti prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišyti, supilti sausainius ir riešutus. Viską gerai gerai išmaišyti, sukrėsti į maišelius, ir suformuoti norimą formą. Stingsta greitai, bet geriausiai laikyti kameroje visą naktį.

Originalus desertas


Jums prireiks:

  • Džiovintos datulės
  • Medus
  • Kviečių sėlėnėlės

Veiksmai:

Džiovintas datules aplieti pakaitintu medumi ir apibarstyti kviečių sėlenėlėmis.

Taip paruoštos datulės atrodo tikrai įspūdingai.