Apelsininis kremas


Jums prireiks:
400g grietinėlės
3 apelsinai
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus pudros
15g želatinos
1 šaukštelis vanilininio cukraus
papuošimui mėtos lapelių

Veiksmai:
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Užvirinti 1/4 grietinėlės ir maža srovele (karšta) maišant pilti į trynius. Plakti, kol masė pradės tištėti. Želatina išbrinkyti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę išplakti ir supilti želatiną(ne karštą), maišant supilti trynių masę. Apelsinus nuplykiti, išspausti sultis, supilti į kremą.Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais cukraus išplakti iki standžių putų. Baltymus sudėti į kremą, atsargiai išmaišyti, truputi atšaldyti. Puošiama plonai supjaustytomis apelsinų žievelėmis ir mėtos lapeliais.

Šokoladinis kremas su bananais


Jums prireiks:
500g varškės
100g šokolado
200g grietinės
2 bananai, 1 citrina
5 šaukštai cukraus
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Veiksmai:
Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir įpylus pieno pakaitinti ant ugnies, kol išsilydys.
Į varškę dėti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išsukti. Į grietinę suberti vanilinį cukrų ir iki purumo išplakti.
Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, išspausti sultis į varškę. Sudėti grietinę ir supilti šokoladą. Viską gerai išmaišyti.
Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pašlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų (kelis griežinėlius palikti papuošimui), ir sumaišyti su prieš tai paruošta mase.
Sudėjus į desertinius indelius, papuošti banano griežinėliais ir laikyti šaldytuve. Patiekiant uždėti mėtos šakelę.

Grietinėlės kremas


Jums prireiks:
2 stiklinės grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
4 kiaušinių tryniai
šaukštas želatinos
pagal skonį vanilės

Veiksmai:
Į kiaušinių trynius, ištrintus su cukrumi, pilama užvirinta karšta grietinėlė. Masė maišoma ir kaitinama karšto vandens vonelėje, kol sutirštėja. Ataušinta sumaišoma su ištirpinta želatina, supilama į formą ir atšaldoma.

Arka


Jums prireiks:
2-3 kiaušiniai
1/3 stiklinės grietinės
1 l pieno
4-5 šaukštai cukraus
šviežių arba konservuotų vaisių

Veiksmai:
Inde, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išplakti kiaušinius, supilti grietinę. Viską supilti į verdantį pasaldintą pieną. Kai suvirs, perkošti per labai tankų sietelį (arba per drobės maišelį). Persunkus, masę palaikyti šaldytuve, perdėti ant lekštės, papuošti plakta grietinėle (su cukrumi) ir vaisiais.

Keptas varškės desertas


Jums prireiks:

200 g varškės
100 g cukraus
50 g sviesto
4 kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės
sviesto kepimo formelėms patepti

Papuošimui: 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, sirupe konservuotų vyšnių

Veiksmai:
Varškę sutriname per tinklelį ir sumaišome su minkštu sviestu , cukrumi, suplaktais kiaušiniais ir citrinos žievele. Gerai išmaišome.
Masę sudedame į sviestu pateptas kepimo formeles.
Kepame 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje.
Desertą papuošiame plakta pasaldinta grietinėle ir sirupe konservuotomis vyšniomis. 

Kokosiniai triufeliai


Jums prireiks:
100g sviesto(minkšto margarino),
100g miltinio cukraus,
100g tarkuoto baltojo(juodo šokolado),
apie 150-200g kokosu drožlių.(Vietoj kokoso drožlių tiks ir malti lazdynų
riešutai{geriau be luobelės}ar migdolai.)

Veiksmai:

Minksta sviesta ar margarina iki purumo issukti su miltiniu cukrumi.
Imaisyti trkuiota sokolada. Leisti masei atvesti. Rankomis suformoti vienodo
didzio rutuliukus ir apvalioti kokoso drozliuose. Jei turite, sudekite i popierines
formukes.

Receptą atsiuntė Violeta

Bananų desertas su braškių užpilu


Jums prireiks:
4 nedideli bananai
0,5 l vanilinių ledų
400 ml šviežių arba 250 g šaldytų braškių
300 ml cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių
200 ml plaktos grietinėlės
35 g migdolų drožlių

Veiksmai:
Paruoškite užpilą – sumaišykite ir gerai sutrinkite (plaktuvu) braškes, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite vertikaliai pusiau. Bananus sudėkite į lėkštę, greta įdėkite keletą ledų rutuliukų ir užpilkite padažu. Papuoškite plakta grietinėle ir migdolų drožlėmis.