Jums prireiks:
2—3 kaliaropės,
1 žiedinis kopūstas,
1—2 pomidorai,
1 agurkas,
salotų lapelių,
200 g grietinės,
pipirų,
druskos,
garstyčių

Veiksmai:
Nuluptos ir nuplautos kaliaropės išverdamos kiek. pasūdytame vandenyje. Išimtos iš vandens atvėsinamos ir supjaustomos griežinėliais. Išvirtas žiedinis kopūstas suskirstomas žiedynėliais. Nuluptas agurkas supjaustomas griežinėliais ir sumaišomas su kalia-ropėmis bei žiediniais kopūstais. Lėkštės kraštai išklojami nuplautais salotų lapeliais, į vidurį sudedama daržovių mišrainė taip, kad matytųsi žali salotų lapeliai, ir užpilama grietine, išmaišyta su pipirais, druska ir trupučiu garstyčių. Mišrainė puošiama pomidorų skiltelėmis.
Vietoj grietinės galima vartoti majonezą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>