Jums prireiks:
100 g lašiniukų,
1 svogūnas,
3 morkos,
0,5 griežčio,
1 petražolė arba saliero gabalėlis,
1/4 kopūsto gūžės,
5 bulvės,
0,5 1 vandens arba sultinio,
300 g konservuotų grybų,
druskos, svogunų arba laiškinio česnako laiškų,
petražolių lapelių,
grietinės.

Veiksmai:
Lašiniukus supjaustyti plonais griežinėliais arba kubeliais, sudėti į puodą ir pakaitinti. Lašiniukų riebaluose apkepinti supjaustytas prieskonines daržoves (svogūną, morkas, petražolę arba salierą). Paskui įpilti karšto vandens arba sultinio, sudėti griežinėliais supjaustytą griežtį, į 4 — 5 dalis supjaustytą kopūstą, perpjautas pusiau arba nepjaustytas bulves. Viską virti, kol paminkštės. Tada pridėti savo sultyse arba su riebalais troškintų grybų (perpjautų pusiau arba nepjaustytų). Viską dar pavirti 10 minučių, pasūdyti. Pagamintą valgį apibarstyti pjaustytais žalumynais, galima įdėti ir grietinės. Patiekti su pomidorų, agurkų, salotų lapelių arba burokėlių salotomis. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>