Jums prireiks:

plonos riekelės virto kumpio 8 vnt
kapotas svogūnas 1 vnt
kumpio sultinys 2 stiklinės
sviestas 15 g
pomidorų tyrė 2 šaukštai
šviežiai malti pipirai
grietinė 1 stiklinės
smulkiai kapotos petražolės

Veiksmai:
4 asmenims 1,5 stiklinės sultinio užpilama ant kapoto svogūno ir lėtai verdama, kol sultinio lieka apie stiklinę. Tada sultinys nukošiamas į pomidorų tyrę. Pridedama pipirų, pagal skonį druskos, truputį pavirinus įpilama ½ stiklinės grietinės ir dar 10 min. letai pakaitinama. Ant virto kumpio riekelių užpilama 1 stiklinė sultinio ir uždengus pakaitinama apie 10 min. Paskui sultinys nupilamas, kumpis išdžiovinamas lininėje drobulėje ir išdėstomas ant karštos lėkštės. Į pagamintą padažą įdedama sviesto, pakaitinama, užpilama ant kumpio ir apibarstoma smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Paduodama su apvirtomis keptomis bulvėmis ir apvirtų kopūstų salotomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>