Jums prireiks:
1kg. paruoštų cukinijų, 250-300g. svarainių. Sirupui: 400-500g. cukraus, 500-600g. vandens, 2 gvazdikėliai, citrinų žievelių, 1g. citrinų rūgšties.

Veiksmai:
Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>