Jums prireiks:

1 ½ kg moliūgas (1 kg išvalyto)
pirmajam nuovirui:
1 l vandens
50 ml 24% gryno acto arba 100 ml 12% acto spirito
2 valgomieji šaukštai druskos

antrajam nuovirui:
500 ml vandens
500 ml smulkaus cukraus
150 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių

Veiksmai:

Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Supjaustykite jį 3 cm storio juostelėmis. Sudėkite visus pirmajam nuovirui skirtus ingredientus į ir gerai išmaišykite. Užpilkite jį ant supjaustyto moliūgo ir palaikykite parą šaltoje vietoje. Prieš patiekdami nuvarvinkite nuovirą. Pagaminkite antrąjį nuovirą: užvirinkite vandenį su cukrumi. Nugriebkite putas. Vieną po kitos sudėkite moliūgo juosteles ir virkite, kol suminkštės. Ištraukite kiaurasamčiu ir sudėkite į stiklainius. Įpilkite citrinų sulčių ir truputį pavirkite. Užpilkite šiltą nuovirą ant moliūgo juostelių. Uždarykite stiklainius. Prieš patiekdami leiskite 2 savaites pastovėti. Laikykite šaltoje vietoje.

Šaltinis : http://www.dansukker.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>