Jums prireiks:
1kg. burokėlių, 2 skiltelės česnako, kelios ruginės duonos plutelės, 0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų, lauro lapelis, 15g. druskos.

Veiksmai:
Burokėlius nuplauti, nulupti, dar kartą nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti į išplikytą molinę puodynę arba stiklainį. Ant viršaus įmesti nuluptą česnaką ir duonos pluteles. Puode užvirinti 3l. pasūdyto vandens ir atšaldyti. Paruoštus burokėlius užpilti atvėsusiu sūrymu ir užsukti stiklainį. Po kelių dienų burokėliai bus tinkami valgyti. Jų rūgšties galima pilti į daržovių nuovirą arba sultinį.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>