Bulvių kukuliai

5 Bulvės, 1 svogūnas, aliejus, 3 šaukšt. miltų, 1 skiltelė česnako, 1 kubelis sultinio.

Nuluptas bulves išvirti ir sugrūsti su grūstuvu, įdėti susmulkinto sultinio kubelį, česnako skiltelę, miltų 2 šaukštų ir viską išminkyti iki vientisos masės. Suformuoti apvalius kukuliukus. Juos sudedame į pateptą skardą su aliejumi ir kepame 30-40 min.

Darome padažą: supjaustome didelį svogūną ir pakepiname aliejuje, paskaniname druska ir pipirais.
Iškeptus kukulius užpilame padažu.
Jei dar turime lašinukų, galima padaryti padažą iš lašinukų.

Virtų bulvių cepelinai

Maždaug 17-likai cepelinų reikės:Virtų bulvių cepelinai

2 kg virtų su lupena bulvių
2 kiaušinio trynių
Krakmolo tiek, kad sudarytų 1/4 bulvių masės, apie 250 g

Bulves nulupti, sumalti mėsmale, suminkyti kartu su tryniais, krakmolu ir druska. Masė beveik nelimpa prie rankų.

Įdarui:

500 g virtos vištienos
Virta morka
Svogūnas
Druska, pipirai
100 ml sultinio nuo mėsos
Sviesto šaukštas

Mėsą sumalti, morką taip pat, supilti sultinį, druską, pipirus. Svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišyti. Įdaras turėtų būti sūrokas, jaustis pipirai… bet jau čia kaip kas mėgsta.

Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius cepelinus. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kai jau iškils, 10 minučių.

Patiekti su rūkytų lašinukų ir svogūno padažu bei grietine, arba išlydyti keptuvėje sviesto, grietinės, pasūdyti ir užpilti cepelinus.

Bulviniai blynai su faršo įdaru


Jums prireiks:

  • 10 didelių bulvių
  • 2 kiaušiniai
  • 2 svogūnai
  • 300 g faršo
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejus kepimui

Veiksmai:

Bulbves nulupame ir sutarkuojame. Įmušame kiaušinius, įdedame druskos ir pipirų.
Tada ruošiame faršą. Įpjaustome svogūno, įdedame druskos ir pipirų.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame šaukštą tarkuotų bulvių , iš faršo padarome ploną blyną ir dedame ant tarkuotų bulvių keptuvėje, tuomet ant viršaus uždedame dar tarkuotų bulvių .
Kepame ant silpnos ugnies apie 30 min.
Skanaus!

Silke įdarytos bulvės


Jums prireiks:
Reikės: Didelių virtų bulvių, morkos, silkės, druskos, majonezo, tepamo sūrelio, tarkuoto fermentinio sūrio.

Veiksmai:
Bulves perpjauname per pusę, išgremžiame. Įdarui silkę, morką supjaustome kubeliais, įdedame bulvių likučius, druskos , majonezo arba grietinės ( dietininkams- nat. jogurtas), 2 šaukštus tepamo sūrelio. Viską gerai išmaišome. Paragaujame, kad netrūktų druskos ( tik nesuvalgome, nes labai skanus įdaras išeina). Tada dedame su kaupeliu į bulves ir užbarstome tarkuotu sūriu. Kepame apie 15 min.

Bulviniai kukuliai su lašinukais


Jums prireiks:
1 pakelis mišinio cepelinams,
100 g lašinių su raumenukais,
2 svogūnai,
1 kiaušinis,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto,
po šaukštą pjaustytų petražolių ir krapų.

Veiksmai:
Paruoškite tešlą pagal cepelinų mišinio paruošimo būdą. 625 ml šalto vandens pastoviai maišant iš lėto reikia supilti visą pakelio turinį. Leisti tešlai išbrinkti 5-7 min. Lašinukai ir svogūnai smulkiai supjaustomi. Lašinukai suspirginami, tada sudedami ir apkepinami svogūnai . Mišinys suminkomas su kiaušiniu, muskato riešutu ir žalumynais. Pabaigoje sudedami spirgučiai su svogūnai s, ir viskas išminkoma. Jeigu reikia, įberiama truputį miltų. Drėgnomis rankomis daromi kukuliai, dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 15-20 min.

Bulvinių blynų pieva


Jums prireiks:
Bulvinių blynų,
žalios, geltonos,
raudonos paprikos,
pievagrybių,
svogūno,
prieskonių,
fermentinio sūrio

Veiksmai:
Iškeptus blynus išdėlioti skardelėje, ant kiekvieno užberti pjaustytos paprikos, pievagrybių, svogūno, pabarstyti mėgstamais prieskoniais, užberti tarkuoto fermentinio sūrio ir pašauti į orkaitę. Kepti, kol išsileis sūris.

Kugelis čenakinėse


Jums prireiks:

4 porcijoms reikės:
apie 8 vidutinio dydžio bulvių,
mėsytės( pvz.jautienos, kalakutienos, kiaulienos, …kokią kas mėgsta)nedidelio gabaliuko,
1 svogūno,
šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų maltų,
aliejaus čenakinių ištepimui.

Veiksmai:

Pirmiausiai mėsytę nusiplaunam, susismulkinam kubeliais, pabarstom druska, pipiriukais ir paliekam pastovėti, kol pasiruošim visa kita. Svogūniukus nulupam, smulkiai susipjaustom ir pakepinam svieste. Po to bulves nuskutam…, susitarkuojam, supilam svogūniukus, pagardinam tarkius druska, pipiriukais ir gražiai šaukštu dedam į aliejum išteptas čenakines taip: pusė tarkių, mėsytės, kuri truputį pasimarinavo, ir ant viršaus vėl tarkių.Tik nereikia pridėti pilnų, nes bekepant truputį viskas iškyla ir “lipa” per viršų, čenakinės turi būti uždengtos.Na ir kepam orkaitėj apie 45 min.,čia priklauso nuo dujinės viryklės, jei naujesnė, užtenka ir pusvaladžio.Galima prie galą nudengti ir palikti, kad viršus šiek tiek apskrustų, čia kaip kas mėgsta.

Keptos bulvės su kumpiu


Jums prireiks:
4 porcijoms reikės:
600g su lupenomis virtų bulvių,
200g rūkytos šoninės,
maltos paprikos,
1/2 galvutės gūžinės salotos,
česnako skiltelės,
200g silkių aliejuje,
druskos, 3 šaukštų aliejaus.

Veiksmai:
Bulves nulupkite, šoninę supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite bulves ir apkepinkite iš visų pusių, kol pageltonuos. Pabarstykite paprika. Silkes supjaustykite gabaliukais. Lėkštę ištrinkite perpjautu česnaku ir sudėkite į ją nuplautus ir gerai nuvarvintus salotų lapus. Ant jų sudėkite bulves , šoninę ir silkes. Atsargiai sumaišykite.

Bulvės Šiaudeliai


Jums prireiks:
1 kg bulvių
jautienos taukų
druskos

Veiksmai:
Tai smulkiai supjaustytos gruzdintos bulvės .
Ruošiant jas, bulvės pjaustomos griežinėliais, o po to iš sudėtų kelių griežinėlių pjaunamos smulkios juostelės.
Kepamos 2 kartus: iš pradžių valandėlę nelabai karštuose taukuose, po to jos išimamos, rūpestingai nusunkiamos ir vėl įmetamos į labai karštus (rūkstančius) taukus

Didžkukuliai su aguonų įdaru


Jums prireiks:

15 didelių žalių bulvių
5 didelės su lupenomis virtos bulvės
druskos

Įdaras:
2 stiklinės aguonų
1 kiaušinis
3 šaukštai medaus

Veiksmai:

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti.
Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves .
Nulupti virtas bulves .
Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščiai užminkyti tešlą.
Iš tešlos formuoti gana didelius rutulius, įdaryti juos paruoštu įdaru, gerai užlipdyti, po to formuoti pailgus didžkukulius.
Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 30 min.
Išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.

Įdarui:
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, atidėti 2-3 min., po to nusunkti per sietelį, sumalti mėsmale, ištrinti su medumi ir kiaušiniu.