Jums prireiks:
6 didelės bulvės
1 didelė morka
1 petražolė
1/2 didelio poro
gabalas saliero šaknies
5 stiklinės vandens
1/2 stiklinės grietinėlės (12%)
prieskoniai
2 šaukštai sukapotų žalumynų

Veiksmai:
Supilti į puodą vandenį, sudėti nuplautus, išvalytus ir sutarkuotus: morką, petražolę ir salierą, nuvalytą ir smulkiai supjaustytą porą bei nuluptas ir supjaustytas kubeliais bulves.
Virti pridengus, kol bulvės suminkštės, paskaninti prieskoniais.
Supilti grietinėlę, įdėti taukus arba sviestą.
Išpilstyti į lėkštes, pabarstyti žalumynais.
Sriubą galima patiekti ir suplaktą plaktuvu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>