• Brokolių ir varškės apkepas1 kg brokolių,
  • 3 – 4 šaukštai pieno,
  • 50 g sviesto arba margarino,
  • 2 šaukštai miltų,1 stiklinė grietinės,
  • 1 – 2 tryniai,
  • 100 g varškės,
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių,
  • kmynai, cukrus, druska.

Brokolius išvirti pienu užbalintame, pasūdytame ir truputį pasaldintame vandenyje. Išvirus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į sviestu išteptą indą. Miltus pakepinti su sviestu , praskiesti grietine, maišant užvirti. Varškę su tryniais gerai išmaišyti, sudėti pravėsintą grietinės tyrę, paskaninti cukrumi, išbrinkytais kmynais, pasūdyti. Paruoštą masę užpilti ant brokolių, paviršių apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti 20 minučių. Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>