Jums prireiks:
3 nedidelių baklažanų,
50 g graikinių riešutų,
1-2 skiltelės česnako,
druskos pagal skonį,
aliejaus kepimui,
žalumynų ir granatų papuošimui.

Veiksmai:
Nuplautus baklažanus supjaustykite išilgai plonomis (3-5 mm) riekelėmis pabarstykite druska, sudėkite vieną ant kitos ir stipriai suspauskite. Po 20 min. nuplaukite ir nusausinkite. Baklažanų riekeles apkepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepdami baklažanai sugeria riebalus, todėl kepant gali reikėti jo vis įpilti. Apkeptas baklažanų riekeles išdėliokite ant popierinių servetėlių, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Įdarui išgliaudytus graikinius riešutus sumalkite ir sumaišykite su išspaustu per presą česnaku. Jeigu norite aštresnio patiekalo, įdėkite česnako daugiau. Ant kiekvienos baklažano riekelės dėkite po arbatinį šaukštelį riešutų įdaro ir suvyniokite ją suktinuką. Paruoštus suktinukus dėkite į lėkštę, papuoškite žalumynais ir granato grūdeliais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>