Avienos ir pupelių troškinys su grybais


Jums prireiks:

1.600 g avienos,
2.1 šaukštas sviesto,
3.2 svogūnai,
4.500 g pupelių ankščių,
5.2 stiklinės vandens arba sultinio,
6.150 g sūdytų grybų, 7.2 šaukštai pomidorų arba obuolių tyrės,
8.2 šaukšteliai miltų,
9.2 šaukštai grietinės,
10.druskos, pipirų,
11.1 kiaušinis,
12.100 g tarkuoto sūrio.

Veiksmai:

Mėsą supjaustyti kubeliais ir apkepinti. Jeigu ji liesa, įdėti riebalų. Svogūnus pakepinti su mėsa, kol pasidarys skaidrūs, bet neapskrus. Įpilti vandens arba sultinio ir troškinti, kol mėsa paminkštės. Tada suberti supjaustytas pupelių ankštis, prieskonius ir baigti troškinti. Susmulkintus grybus ištroškinti savo sultyse arba su riebalais. Į troškinį įberti miltų, pagardinti pomidorų arba obuolių tyre, grietine, sudėti prieskonius . Troškintą mėsą perdėti į dubenį, ant jos sukrėsti grybus ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Valgį galima ir apkepinti. Į praaušusius grybus įmušti kiaušinį. Mėsą perdėti į ugniai atsparų indą, ant jos sukrėsti grybus, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti, kol apsitrauks rausva plutele. Patiekti su virtais makaronais arba ryžiais ir žalių daržovių, salotomis. Skanaus!

Aviena su medumi


Jums prireiks:
1.1/2 stiklinės vandens, 2.1/2 stiklinės medaus,
3.1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės.

Veiksmai:

Keturi didesni avienos muštiniai, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės medaus, 1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska ,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės. 

Aviena apibarstoma druska su juodaisiais pipirais ir 5 min. kepama orkaitėje. Mėsa apverčiama, viskas pakartojama. Po to aviena apipilama medaus, acto bei vandens mišiniu ir kepama toliau.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Ėriuko mėsa su ryžiais indiškai


Jums prireiks:
1.1 imbiero šaknies gabalėlis (1,5-2cm),
2.1 didelis svogūnas, 1 česnako skiltelė,
3.1 šaukštelis kmynų,
4.3 gvazdikėliai, 3 šaukštai sezamo (alyvų) aliejaus,
5.250g ėriuko mėsos (avienos) faršo,
6.250 g ryžių,
7.300 g šaldytų žirnelių,
7.1 šaukštelis indiškų prieskonių mišinio (jį sudaro cinamonas, kalendra, kardamonas, kmynai ir juodieji pipirai), druskos.

Veiksmai:
Nulupti imbiero šaknį, svogūną ir česnako skiltelę. Imbierą supjaustyti šiaudeliais, svogūną ir česnaką – smulkiais gabalėliais. Sudėjus kmynus ir gvazdikėlius visą tai pakepinti sezamo aliejuje. Sudėti mėsos faršą ir pakepinti. Įmaišyti ryžius ir užpilti 1/2 l sūdyto vandens. Viską sumaišyti, uždengti ir apie 15 min. troškinti ant nedidelės ugnies. Sudėti indiškų prieskonių mišinį ir žirnelius ir dar patiekalą patroškinti 8 min.

Avienos kotletai


Jums prireiks:
500 g avienos
2 kiaušinio tryniai
2 šaukštas sviesto
pora riekių batono
prieskonių pagal poreikį
3 šaukštai džiūvėsėlių voliojimui
8 – 10 bulvių
5 svogūnai
2 stiklinės vandens ir šaukštas buliono
0,5 šaukšto miltų
1 šaukštas kmynų

Veiksmai:
Avieną sumalti, įdėti du trynius, šaukštą sviesto . Batoną išmirkyti, truputį nuvarvinti ir sudėti į mėsą, pagal poreikį pasūdyti ir pabarstyti prieskoniais, gerai išmaišyti ir suporcijuoti kotletus. Palikti pusvalandžiui, kad pagulėtų. Apvolioti kiaušinio baltymuose, džiūvėsėliuose ir pakepti svieste.
Padažo ruošimas: svogūnus supjaustyti. Bilioną ištirpinti dviejose stiklinėse vandens, sumaišyti su svogūnais ir miltais. Šaukštą sviesto ištirpinti ir supilus į svogūnus pavirinti porą minučių.
Iškeptus kotletus sudėti į lėkštę ir patiekti su keptomis bulvėmis, užpilus padažu. Skanaus !

Turkiška aviena


Jums prireiks:
600 g avienos
100 g nerūkytų lašinių
2 svogūnai
2 morkos
5 rauginti agurkai
2 salierai
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis kmynų
žiupsnelis pipirų
5 lauro lapai
1 šaukštas acto

Veiksmai:
Prikaistuvo dugną ir šonus iškloti supjaustytais lašiniais. Sudėti avieną.  Svogūnus, morkas, salierus nepjaustytus sudėti į prikaistuvą. Pabarstyti kmynais, pipirais, druska, įdėti lauro lapus. Įpilti šaukštą acto ir vandens tiek, kad apsemtų mesą. Uždengti, troškinti kol suminkštės. Bebaigaint troškinti ištirpinti sviestą su miltais ir supilti į troškinį. Nuėmus nuo ugnies mėsą sudėti į lėkštę, daržoves supjaustyti ir sudėti šalia mėsos. Šalia troškintų daržovių sudėti raugintus agurkus. Mėsą ir daržoves užpilti sultiniu, kuriame viskas troškinosi. Skanaus !

Avienos plovas


Jums prireiks:
150 g ryžių,
315 g vandens,
120 g avienos,
130 g morkų,
50 g svogūnų,
60 g lajaus,
pipirų, druskos.

Veiksmai:
Nuplautas ryžių kruopas pamerkite į pasūdytą vandenį ir palaikykite 3 – 4 valandas. Avieną supjaustykite gabalėliais po 10 – 12 gramų, apibarstykite druska, pipirais ir pakepinkite įkaitintame lajuje iki gražios gelsvos spalvos. Pridėkite šiaudeliais supjaustytų morkų, svogūnų ir dar pakepinkite. Viską sudėkite į troškinimo indą, užpilkite sultiniu, sudėkite išmirkytus ryžius ir troškinkite 40 – 50 minučių. Patiekdami apibarstykite žalumynais. Skanaus!

Avienos kukuliai padaže


Jums prireiks:
115 g avienos,
25 g pyrago,
35 g vandens,
15 g svogūnų,
15 g miltų,
10 g riebalų,
100 g pomidorų padažo,
150 g priedo,
pipirų, druskos,
žalumynų.

Veiksmai:
Avieną, pyragą, pakepintą svogūną sumalkite, darykite kukulius, apvoliokite miltuose, apkepinkite riebaluose. Tada dėkite į troškinimo indą, užpilkite sultiniu, pomidorų tyre, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite 10 – 15 minučių. Kukulius išimkite, iš likusio sultinio pagaminkite padažą, pridėdami pakepintų miltų, padažu užpilkite kukulius. Skanaus!

Karaimų kibinai

Karaimų kibinai
Jums prireiks:
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų,
400 g sviesto,
300 g grietinės,
5 kiaušinių,
druskos.

Įdarui pasiruoškite:
500 g avienos,
1 svogūną,
druskos, pipirų.

Eiga:
Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 val. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną – mažais gabalėliais. Įberkite prieskonių ir įpilkite kelis šaukštus vandens. Tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių gabalėlių. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, į vidurį dėkite šaukštą įdaro ir perlenkę perpus suspauskite ir sukite pynutę (lyg darydami virtinius). Sudėkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 25 min. gerai įkaitintoje orkaitėje.

Troškinta aviena su bulvėmis


Jums prireiks:
120 g avienos,
100 g šviežių pomidorų ,
100 g bulvių,
40 g morkų,
25 g svogūnų,
25 g pomidorų tyrės,
15 g lydyto lajaus,
druskos, žalumynų.

Veiksmai:
Avieną supjaustykite 10 – 15 gramų gabalėliais, morkas – 1 cm kubeliais, o svogūnus – skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę dėkite mėsą ir apkepinkite. Kai mėsa apgels, sudėkite morkas , kiek vėliau – svogūnus ir apkepinkite. Vėliau sudėkite pomidorų tyrės, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 15 – 20 minučių. Tada sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir troškinkite toliau, kol mėsa suminkštės. Patiekdami valgyti apibarstykite žalumynais. Skanaus!

Avienos filė su aštriu raudonojo vyno padažu


Jums prireiks:
700 g avienos filė,
1 kiaušinio,
150 g migdolų drožlių,
miltų.
Padažui:
4 skiltelių česnako,
1 svogūno,
8 vyšninių pomidorų,
2 šakelių rozmarino,
200 ml. sauso raudono vyno,
Alyvuogių aliejaus,
Aštriosios paprikos (čili), druskos, pipirų.

Veiksmai:
Avienos filė supjaustome pailgais gabalais, iš abiejų pusių įpjauname įstrižais pjūviais. Kiaušinį išplakame su trupučiu miltų. Filė gabalus iš vienos pusės pamirkome plakinyje ir apvoliojame migdolų drožlėmis. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame avienos filė, pirmiausia apvoliota puse, dedame susmulkintą česnaką, svogūną, čili, rozmariną, per pusę perpjautus pomidoriukus. Ant mažos ugnies kepame po 2.5 min. kiekvieną pusę. Paskui supilame vyną, pagal skonį druskos, pipirų. Patroškiname dar keletą minučių. Garnyrui tiks virtos ir apkeptos bulvės, bulvių kroketai, fri, šviežios daržovės, virti brokoliai ar špinatai