Trintų baklažanų apkepas su sūriu


Jums prireiks:
3 baklažanai,
200 g tarkuoto sūrio,
5 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
druskos,
pipirų

Veiksmai:
Baklažanus iškepti, nulupti ir sutrinti. Sudėti sūrį, 2 kiaušinius ir 2 šaukštus sviesto. Viską sumaišyti, pasūdyti, papipirinti ir sudėti į kepimo skardą. Likusius kiaušinius išplakti ir supilti ant masės, sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Kepti, kol gražiai pagels.

Purus kiškienos arba triušienos apkepas


Jums prireiks:
1.500 g žalios arba 300 g virtos mėsos,
2.250 g liesos arba sluoksniuotos kiaulienos,
3.2 dideli svogūnai,
4.1 petražolės šaknis,
5.1 morka,
6.3 šaukštai žalumynų,
7.2 šaukštai sviesto,
8.2 šaukštai grietinės,
9.1 stiklinė vyno ar rūgščių sulčių,
truputis sultinio,
10.4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, druskos, maltų raudonųjų pipirų,
11.2 – 3 kiaušiniai,
12.50 g riebalų arba 100 g plonais griežinėliais supjaustytos rūkytos šoninės formai iškloti.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 – 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prieskoniais ir žaliais kiaušinių tryniais, sudėti plaktus kiaušinių baltymus. Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti rūkytos šoninės gabalėliais ir kepti 1 – 1,5 valandos ant silpnos ugnies. Apkepą geriausiai kepti orkaitėje arba virti garuose ant viryklės, valgyti karštą.
Prie apkepo tinka bulvių košė ar bulviniai kotletai, troškintos daržovės.
Šaltą apkepą patiekti sujaustytą griežinėliais. Jį gaminti iš 2 kartus maltos mėsos. Skanaus!

Ryžių apkepas su obuoliais


Jums prireiks:
1.3 stiklinės virtų ryžių
2.3 obuoliai
3.3 kiaušiniai
4.2 šaukštai sviesto
5.0,5 stiklinės džiūvėsėlių
cukraus, cinamono

Veiksmai:
Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus , juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta baltymų putų sandara.
Į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą indą dėti ryžius sluoksniuojant juos su obuoliais. Viršutinis sluoksnis turi būti ryžių. Apkepo paviršių aptepti kiaušinio tryniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir kepti orkaitėje apie 20 minučių.

Kiaušininis apkepas su karamelės padažu


Jums prireiks:

1.Karamelei :
Stiklinė cukraus
1/4 stiklinės vandens

2.Apkepui :
1/2 stiklinės cukraus
1l pašildyto pieno
6 kaiušiniai
1 1/2 šaukšteliai vanilės esencijos

Veiksmai:

Paruoškite karamelę : įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tirpintu sviestu ištepkite aštuonias pusės stiklnės talpos ir karščiui atsparias formeles. Vidutinio didumo prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Maišydami ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Užvirinkite, sumažinkite viryklės karštumą ir pamažu virinkite 5-10 minučių arba tol, kol mišinys pavirs karamele. Tada nukelkite nuo viryklės. Į kiekvieną paruoštą formelę įpilkite truputį karšto mišinio ir įmaišykite, kad sienelės apliptų mišiniu.
Paruoškite pudingą : į prikaistuvį suberkite cukrų, supilkite pieną ir ant vidutinio karštumo viryklės, atsargiai maišydami, kaitinkite tol, kol cukrus ištrips. Kiaušinius su vainle plakite 2minutes, tada supilkite į šiltą pieną. Iškoškite į stiklainį. Kiaušinių ir pieno mišinį išpilstykite į kepimo formeles, kurias sustatykite į indą ir į jį pripilkite karšto vandens tiek , kad formelės ligi pusės būtų apsemtos. Kepkite 30 minučių, kol apkepas sustandės (įbedus ir ištraukus peilį, pastarasias turi būti sausas). Prieš duodami į stalą, ataušinkite ir šaldykite apie 6 valandas. Prieš išimdami apkepą, peiliu atsargiai apibraukite formelės pakraščiu ir kepinį apdairiai išverskite ant lėkštės. Jeigu reikia, formelę truputi pakratykite. Į stalą duokite su išplakta grietinėle ir, jeigu pageidaujate, su braškėmis.

Receptą atsiuntė Rasa iš Šiaulių.

Labai greitas rabarbarų apkepas


Jums prireiks:
1.5-6 nedidelės bandelės
2.500g rabarbarų
3.100g margarino
4.2 kiaušiniai
5.0,5 stiklinės cukraus

Veiksmai:
Bandeles supjaustyti kubeliais ir užpilti 1 stikline pasaldyto vandens. Suberti gabalėliais supjaustytus rabarbarus. Margariną ištrinti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Užpilti ant paruoštų bandelių bei rabarbarų ir šakute išmaišyti. Galiausiai kiaušinių baltymus išplakti iki gero stangrumo ir sudėti į paruoštą masę. Dar kartą šakute atsargiai išmaišyti. Masę supilti į riebalais išteptą formą ir kepti orkaitėje apie 25-30minučių.

Trapios tešlos obuolių plokštainis


Jums prireiks:
1.250g sviesto, 150g cukraus,
2.4 kiaušiniai,
3.350-450g miltų (miltų tiek, kad lengvai kočiotųsi), pusė šaukštelio kepimo miltelių,
4.0,5-1 kg obuolių,
truputis cinamono, cukraus.

Veiksmai:

Sviestą išsukti iki baltumo. Cukrų ištrinti su kiaušiniais ir pilti į sviestą sukant. Po to suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir greitai užminkyti tešlą. Iš pusės tešlos iškočioti reikiamos formos lakštą, iškloti juo skardą ir kepti. Kiek apkepus tešlai, ant jos dėti stambiai sutarkuotus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus obuolius ir vienodai juos paskleisti šakute. Uždėti iš likusios tešlos iškočiotą lakštą ir šakute įstrižai jį pabraukyti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Plokštainiui iškepus pabarstyti miltiniu cukrumi .

Apkepas su vanile

  • 2 stiklinės pieno,Apkepas su vanile
  • 3 kiaušiniai,
  • 1/4 stiklinės cukraus pudros,
  • 1/4 šaukštelio vanilės esencijos,
  • maltų muskato riešutų (apibėrimui).

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Karščiui atsparų indą išklokite folija. Dubenyje 2 minutes plakite pieną, kiaušinius, cukrų ir vanilę. Mišinį supilkite į paruoštą indą ir apibarstykite muskato riešutais. Indą su apkepu įstatykite į didesnį indą, iki pusės pripiltą vandens. Kepkite 20 minučių, paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių. Kepkite dar 20 minučių arba tol, kol į apkepą įsmeigtas ir ištrauktas peilis liks sausas. Tuojau pat indą su apkepu ištraukite iš vandens. Į stalą duokite šiltą arba atšaldytą, jeigu pageidaujate galite patiekti su vaisiais.

Sojos ir daržovių apkepas


Jums prireiks:
80 g sojos mėsos
300 g daržovių (1-3 rūšių pagal metų laiką)
1 svogūnas
1 šaukštas aliejaus
2 kiaušiniai
trinto muskato riešuto
prieskonių
100 ml pieno
50 g tarkuoto sūrio
džiūvėsėlių

Veiksmai:
Sojos mėsą išmirkyti ir pavirti.
Svogūnus susmulkinti, pakepinti aliejuje, įdėti supjaustytas daržoves ir viską troškinti.
Dėti apvirtą soją, prieskonius ir išplaktus kiaušinius.
Mišinį sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apibarstyti tarkuotu sūriu.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Užkepti pomidorai su Mocarelos sūriu


Jums prireiks:
4 dideli mėsingi pomidorai,
300 gr. ferm.sūrio,
2 svogūnai,
2 skiltelės česnako, pipirų maltų,
druskos, prieskonių, alyvų aliejaus.

Veiksmai:
 Kepimo indą ištepti alyvų aliejumi . Orkaitę įkaitinti iki 220 temperatūros. Pomidorus ir sūrį supjaustyti 1 cm storio “blyniukais”, sudėti taip, kaip žuvies žvynai, kad truputuką dengtų vienas kitą. Svogūnus, česnaką, pipirus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su prieskoniais ir aliejumi ir užpilti ant sudėtų pomidorų ir sūrio. Jau įkaitintoje orkaitėje kepti apie 20 min. Valgom su balta duona.

Bulvių apkepas su svogūnais

 

  • šaukšto sviesto,Bulvių apkepas su porais
  • 900 g bulvių,
  • 1 didelio svogūno,
  • 150 ml vištienos sultinio,
  • 150 ml pusriebio pieno.

Sviestu ištepkite formą, Bulves ir svogūnus nulupkite ir supjaustikie plonais griežinėliais. Kiekvieną pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais ir dėkite sluoksniais.
Piena sumaišykite su sultiniu, užpilkite ant bulvių ir viską uždenkite sviestu išteptos folijos lakštu. Įkaitinusi orkaitę iki 180 laipsnių kepkite 45 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių.