Makaronų apkepas


Jums prireiks:
300 ml makaronų (bet kokios rūšies)
2 kiaušiniai
300 ml pieno
½ arbatinio šaukštelio picos prieskonių
½ arbatinio šaukštelio druskos
4 pomidorai
apie 125 g ančiuvių (filė)
300 ml tarkuoto sūrio

Veiksmai:
Makaronus išvirkite, nupilkite vandenį ir paskirstykite sviestu išteptoje kepimo formoje. Išplakite kiaušinius, pieną, picos prieskonius ir druską. Mišinį užpilkite ant makaronų ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių tol, kol kiaušinių mišinys sutirštės. Nuplautus pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir uždėkite ant makaronų apkepo. Uždėkite ančiuvių ir gausiai apibarstykite sūriu. Kepkite apkepą orkaitėje tol, kol paviršius gražiai paruduos. Patiekite, pavyzdžiui, su lengvomis kopūstų salotomis.

Sūrio ir brokolių omletas


Jums prireiks:
1 geltonoji paprika
2 pomidorai
1 didelis svogūnas
250 g brokolių
1–2 valgomieji šaukštai margarino arba sviesto
8 kiaušiniai
8 valgomieji šaukštai vandens
2 valgomieji šaukštai pomidorų tyrės
125 g mocarela sūrio
1 arbatinis šaukštelis druskos
¼ arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų

Veiksmai:
Papriką ir pomidorus nuplaukite, nulupkite svogūną, susmulkinkite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Brokolių žiedynus išskirstykite, stiebelius supjaustykite mažais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių. Ištirpinkite sviestą (arba margariną), sudėkite daržoves ir pakaitinkite (neleiskite joms paruduoti). Sumaišykite kiaušinius, vandenį, pomidorų tyrę, druską ir pipirus. Šiek tiek pakelkite omleto kraštus taip, kad sutirštėtų visas kiaušinių mišinys. Patiekite su minkšta balta duona ir šviežiomis salotomis.

Žuvies apkepas su citrina


Jums prireiks:
1 kg jūrų lydekų

3 nedideli svogūnai

2 citrinos

2 kiaušiniai

2 šaukštai krakmolo

2 batono riekės, mirkytos piene

2 šaukštai sviesto

Žuvies prieskonių

Druskos

Veiksmai:
Žuvį ir citriną sumalame mėsmale. Į faršą sudedame kubeliais
supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus bei visus likusius
produktus. Suformuojame apvalų kepsnį, dedame į aliejumi išteptą
skardą, įpilame stiklinę vandens ir kepame apie 1 val. iki 180-200
laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą žuvį puošiame citrina,
agurkais, salotomis.

Lakštinių apkepas su lašišomis /Lasagne


Jums prireiks:
500 g lašišų filė

4 šaukštai citrinos sulčių

1 mažas garbanotasis kopūstas

2 šaukštai sviesto

2 šaukštai miltų

1 stiklinė sultinio

1 stiklinė pieno

1 citrinos žievelė

1 pakelis lakštinių

250 g mocarelos sūrio

Veiksmai:
Lašišų filė supjaustykite stambiais gabalėliais, pašlakstykite citrinos
sultimis (2 šaukštais) ir pasūdykite. Kopūsto lapus įdėkite į pasūdytą
verdantį vandenį ir virkite 2 min. Didelėje keptuvėje arba puode
įkaitinkite sviestą ir pakepinkite ten miltus. Maišydami supilkite
pieną ir sultinį, įdėkite citrinos žievelę ir pavirkite 5 min.
Pagardinkite druska ir pipirais bei likusiomis citrinos sultimis.
Truputį padažo įpilkite į formą ir dėkite lakštinius, ant jų – 1/2
kiekio kopūstų ir lašišos. Apipilkite padažu ir dėkite kitą lakštinių
sluoksnį. Viską pakartokite dar sykį. Ant viršaus pilkite padažo ir
dėkite mocarelos sūrio griežinėlius. Kepkite 45 min. 175°C orkaitėje.

Papuoškite žalumynais. Skanaus!

Lašišos apkepas su špinatais


Jums prireiks:
200 g lašišos filė

400 g fermentinio sūrio

4 kiaušinių

300 g špinatų

sviesto

druskos, pipirų

Veiksmai:

Špinatus nuplauti, nuskabyti lapus. Sumesti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti minutę. Supilti į sietelį nuvarvėti.

Sutrupintą fermentinį sūrį, sviestą ir kiaušinius dubenyje išsukti šaukštu. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti.

Į sūrio ir kiaušinių masę sudėti smulkiai pjaustytą lašišą ir išmaišyti. Apskritą kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi.

Kepimo formą šonuose iškloti špinatų lapais, supilti lašišos masę. Apkepą kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.