Bulvių ir cukinijų apkepas


Jums prireiks:

10 bulvių,
250 g cukinijų,
1 česnako skiltelė,
100 g sūrio,
1 šaukštas sviesto,
200 g grietinėlės,
1 šaukštas džiūvėsių,
1 šaukštelis muskato riešutų,
pipirai,
druska.

Veiksmai:
Nuskustas bulves supjaustykite skiltelėmis, cukiniją – 0,5 cm storio gabaliukais. Česnaką susmulkinkite. Sumaišykite sūrį ir džiūvėsius. Riebalais ištepkite skardą, pabarstykite česnaku, susluoksniuokite bulves ir cukiniją . Kiekvieną sluoksnį pabarstykite sūrio mišiniu, druska, pipirais, muskato riešutu, ant viršaus užberkite storesnį sūrio sluoksnį, apšlakstykite ištirpytu sviestu ir užpilkite grietine. Kepkite orkaitėje 5 minutes, paskui uždenkite dangčiu ir kepkite dar 20 minučių.

Bulvių ir įdarytų pomidorų apkepas


Jums prireiks:

6 – 7 bulvės,
200 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
4 pomidorai,
200 g mėsos faršo,
1 bandelė,
1 kiaušinis,
120 g sviesto,
pusė svogūno,
pipirai,
petražolių lapeliai,
druska.

Veiksmai:
Susmulkintą svogūną pakepinkite, sudėkite faršą, patroškinkite, sumaišykite su išminkyta bandele ir prieskoniais. Išgremžkite pomidorų vidų ir pridėkite įdaro.
Nulupkite virtas bulves, supjaustykite kubeliais, apkepinkite svieste. Į skardą dėkite su žirneliais sumaišytas bulves, ant jų uždėkite įdarytus pomidorus. Patepkite sviestu ir kepkite orkaitėje.
Tinka šventiškai vakarienei

Kopūstų apkepas


Jums prireiks:

250 g mėsos faršo,
3/4 galvutės kopūsto,
2 morkų,
2 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
4 šaukštų aliejaus

Veiksmai:

Kelis kopūsto lapus supjaustykite kvadratais, kitus smulkiai sukapokite. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Kartu su kopūstais sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 3 minutes. Nukoškite.
Česnaką smulkiai supjaustykite, įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, jame apkepinkite česnaką, paskui mėsą ir kopūstus. Pagardinkite druska ir pipirais. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi . Į dugną dėkite mėsą k kopūstus. Pabarstykite morkomis. Viršų apklokite kopūsto kvadratais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Grybų ir žuvies apkepas


Jums prireiks:
250 g. šviežių ar savo sultyse virtų grybų,
250 g. virtos ar keptos žuvies,
3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno,
druskos,
pipirų,
3 kiaušiniai,
maltų džiūvėsėlių ar tarkuoto sūrio,
(1 svogūnas). 

Veiksmai:
Formą patepti riebalais, sudėti gabalėliais supjaustytus grybus ir žuvį. Miltus (ir kapotą svogūną, jei jo dedama) pakepinti riebaluose. Įpilti pieno, 8 – 10 minučių pavirinti ir ataušinti. Į padažą įdėti žalių kiaušinių, prieskonių ir užpilti ant grybų ir žuvies. Viršų apibarstyti maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu. Kepti, kol apkepas apsitrauks rusva plutele.

Makaronų apkepas


Jums prireiks:
400g spagečiu,ar kitų makaronų
2 kiaušiniai
150g fermentinio sūrio
200g pomidorų padažo
100g majonezo
2 marinuoti agurkai
5 pieniškos dešrelės
poras
4-5 pievagrybiai
krapai
petražolės
vegeta
makaronų prieskoniai

Veiksmai:

Išvirtus makaronus atšaldyti ir sumaišyti su kiaušiniais. Į paruoštą skardą suversti makaronus ir ištepti majonezu,tada pabarstyti pjaustytų dešrelių ir smulkiai pjaustytų porų.Paskaninti prieskoniais ir sudeti pjaustytus pievagrybius.Užtepti pomidorų padaža ir sudėti riekelėmis pjaustytus agurkus.Užtarkuoti gausiai sūrio ir ant viršaus užbarstyti petražoles.Kepti kol apskrus sūris.Apie 20-25min. Skanaus

Receptą atsiuntė Edita

Doradų apkepėlė


Jums prireiks:
 2 didelių doradų filė
2 pomidorų
125 g mocarelos
2 šaukštų sviesto
šaukšto miltų
75 ml baltojo sauso vyno
200 g grietinėlės
2–3 šaukštų citrinų sulčių
šakelės raudonėlio arba baziliko
druskos, pipirų

Veiksmai:

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Raudonėlį nuplauti ir išskirstyti šakelėmis. Kepimo indą ištrinti šaukštu sviesto .
Žuvies filė nuplauti ir nusausinti. Apšlakstyti citrinų sultimis, įtrinti druska, pabarstyti pipirais. Sūrį supjaustyti riekelėmis.

Šaukštą sviesto ištirpinti puode, įberti miltų ir maišant pavirinti. Supilti vyną, grietinėlę. Įberti pipirų, druskos. Pavirinti 5 min.

Į kepimo indą sudėti žuvį, pomidorus, raudonėlį. Užpilti padažu, uždėti sūrio ir kepti 20 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje. 

Šaltinis : iki.lt

Austrių apkepėlė

  •   6–8 austrių,
  • laurų lapelio,
  • keleto kvapiųjų pipirų,
  • citrininių prieskonių,
  • druskos,
  • 100 ml grietinėlės,
  • 50 g fermentinio sūrio,
  • 5 plonų šoninės juostelių

Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min.
Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę.
Apkepėlės viršų tolygiai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Šoninės juosteles apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant karštos apkepėlės. Patiekti su balta duona.

Varškės apkepėlis vasarai


Jums prireiks:
3 pakeliu norimo riebumo varskes (600 g.)
2 kiausiniu
4 saukstu cukraus (kas megsta saldziai, galit deti 6) 150 g. grietineles (arba pieno)
1/2 stiklines kuskuso kruopu (stambiu kvieciu kruopos, panasios i soru kruopas, tokios gelsvos) arba manu (rekomenduociau visgi kuskusa) Saujeles razinu (kas megsta)

Veiksmai:

Kruopas uzpilkite grietine le ir palaikykite 15 minuciu, kol isbrinks.
Kiausinius isplakite su cukrumi . Apkepas bus puresnis, jei kiausiniu trynius atskirai istrinsite su cukrumi iki baltumo, o baltymus isplaksite elektriniu plaktuvu iki standziu putu (bet cia nebutina). I kiausiniu plakini sudekite varske ir ishsukite. Sukreskite kruopas su grietine le . Kepimo forma istepkite sviestu ir kepkite 15 minuciu (mums prireike daugiau. Virsus turi graziai pageltonuoti), pries tai ikaitintoje orkaiteje. Apkepa pabarstykite cukrumi su cinamonu. Patiekite su grietine arba uogiene. Skanu valgyti ir salta, atsalusio apkepo skonis primena varskes pyraga.

Skanaus

Receptą atsiuntė : Giedrė

Kumpio (dešros) ir makaronų apkepas


Jums prireiks:
250 g. kumpio ar dešros,
4 šaukštai sviesto,
2 svogūnai,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 šaukštelis aštraus padažo,
2 stiklinės sultinio,
2 kiaušiniai,
250 g. makaronų,
vandens,
druskos,
100 g. sūrio.

Veiksmai:
Kumpį ar dešrą supjaustyti mažais kubeliais. 2 šaukštuose sviesto ištroškinti kapotus svogūnus, kol pasidarys skaidrūs. Paskui į troškinį sudėti pomidorų tyrę ar aštrų padažą, supilti šaltą sultinį, išplaktus kiaušinius, pridėti prieskonių ir išmaišyti. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išėmus palaikyti, kad nuvarvėtų ir susluoksniuoti formoje su kumpiu ar dešra. Kiekvieną sluoksnį ir visą apkepą apipilti skysčiu su kiaušiniais. Viršų apibarstyti tarkuotu sūriu ir apdėlioti sviesto gabalėliais. Kepti 160 – 180 ° C temperatūroje, kol paviršiuje susidarys gelsvai ruda plutelė.

Prie šio apkepo tinka troškintos arba žalios daržovės.

Merlangai su svogūnais


Jums prireiks:
2 merlangų (apie 800 g)

2 vidutinio dydžio svogūnų

2-4 skiltelių česnako

80 ml sauso baltojo vyno

šaukštelio cukraus

3 šaukštų alyvų aliejaus

citrinos sulčių

druskos, pipirų

Veiksmai:

Žuvis nuplauti, nusausinti ir įpjauti šonuose. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti kapotą česnaką, griežinėliais supjaustytą svogūną ir paruoštas žuvis.

Žuvis perdėti į kepimo indą, apdėti kepintais svogūnais bei česnakais ir kepti iki 2000 C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Vyną užvirinti su druska, pipirais ir cukrumi. Virti 5-7 min. Juo užpilti žuvis ir dar kelias minutes orkaitėje pakepti.

Šaltinis : iki.lt