Jums prireiks:
Tešlai: po 150 g miltų ir margarino arba sviesto, po 1/2 šaukštelio druskos ir tarkuotų citrinų žievelių, šaukštas cukraus pudros, žiupsnelis vanilinio cukraus. Kremui: 125 g varškės, 4 šaukštai tirštos grietinės, šaukštas cukraus, šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių, bet kokio džemo ar tirštos uogienės. Papuošti: graikinių riešutų arba kokosų drožlių.

Veiksmai:
Miltus sumaišykite su druska, cukraus pudra ir citrinų žievelėmis. Tada į miltus stambia tarka sutarkuokite margariną arba sviestą ir gerai išsukite. Šliūkštelėkite šaukštą vandens, įberkite vanilinio cukraus ir vėl išsukite, kol masė taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite jį į sviestinį popierių ir 1/2 valandos palaikykite šaldytuve. Paskui atšaldytą tešlą išklokite ant apvalios kepimo formos dugno ir pirštais suplokite į 1 cm storio paplotį. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Po 5 minučių, jei papločio viršuje atsiras pūslelių, pradurkite jas plonu mediniu smeigtuku. Kremui iki purumo ištrinkite varškę su cukrumi, grietine ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Kai paplotis iškeps ir atauš, aptepkite jį varškės kremu, o ant viršaus – džemu. Puoškite kapotais graikiniais riešutais ar kokosų drožlėmis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>