Reikės:Andalūzijos sklindžiai

Pakelio šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
mažo svogūno,
150 g maltos mėsos,
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto pomidorų padažo,
10 paprikomis įdarytų alyvuogių,
2 kiaušinių trynių,
kelių šaukštelių pieno,
šaukštelio mairūno,
druskos,
maltų pipirų,
sezamų sėklų,
margarino skardai tepti.

Veiksmas:

Tešlą atitirpinti. Svogūną susmulkinti, sumaišyti su mėsa, gardinti prieskoniais, tada berti viską į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir maišant kepti 1 – 2 minutes. Kai mėsa bus biri, krėsti pomidorų padažą, pridėti griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir pakepti dar kelias minutes.

Atitirpusią tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalo. Stikline išspausti apvalius blynelius. Ant pusės blynelių dėti po šaukštelį atvėsusio įdaro, uždenkti likusiais blyneliais. Kraštus patepti pieno ir kiaušinio plakiniu ir gerai užspausti. Aptepti likusiu plakiniu, pabarstyti sezamais ir dėti ant margarinu pateptos skardos.
Kepti 15 – 20 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Žurnalo “Darbštuolė” receptas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>