Jums prireiks:
Tešlai: 200 g miltų, 130 g sviesto, 75 g cukraus pudros, kiaušinis, šaukštas grietinės. Aguonų įdarui: 200 g aguonų, 200 g cukraus, 3 kiaušinių tryniai, 50 g tarkuotų apelsinų žievelių, 50 g smulkintų graikinių riešutų. Varškės įdarui: 650 g riebios varškės, 200 g cukraus, 3 kiaušiniai, 130 g sviesto, šaukštas krakmolo, 250 g razinų, 200 g smulkintų migdolų. Glajui: šaukštas kakavos arba tirpios kavos, 100 g sviesto, 50 g cukraus, 50 ml grietinės.

Veiksmai:
Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir riešutus pakepkite sausoje keptuvėje su šaukšteliu cukraus ir irgi atvėsinkite. Trynius ištrinkite su likusiu cukrumi, dėkite su riešutais pakepintas apelsinų žieveles ir verskite viską į indą su aguonomis, išmaišykite. Kitam įdarui varškę gerai sutrinkite su sviestu, cukrumi, tryniais ir krakmolu. Berkite razinas, migdolus, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Galiausiai ant apkepusio plokštainio krėskite aguonų įdarą, o ant jo – varškės. Šaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie valandą 170 laipsnių temperatūroje. Glajui ištirpinkite sviestą, krėskite į jį grietinę, berkite cukrų, kakavą ir pakaitinkite kelias minutes. Apliekite juo iškepusį tortą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>