Jums prireiks:
3 kg agrastų, 1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių, 400-500 g cukraus, 1 l. vandens.

Veiksmai:
Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>